Kırım’da yapılan bir arkeolojik kazı sırasında 1.5 yaşında ve kafatası deforme olmuş çocuk iskeleti bulundu. Arkeologlar, iskelete sıradışı kafatası yapısından dolayı ‘uzaylı’ sıfatını uygun gördü.
Rusya, Kırım ve Kuzey Afrika’da kazı çalışmaları yapan Arkeoloji Fonu’na bağlı arkeologlar, Kırım’ın batısında yer alan Yakovenkovo köyünde yaptıkları bir kazıda 1.5 yaşında olduğu tahmin edilen, kafatası deforme olmuş bir çocuk iskeletine rastladı.
Milattan sonra 2. yüzyılda yaşadığı tahmin edilen çocuğun yapay yollarla uzatılmış olan kafatası, ekibin paylaştığı fotoğrafta açıkça görülüyor.
Arkeoloji Fonu, bulunan iskeletin kafatasındaki açık deformasyonlardan ötürü bölgeye ‘uzaylılar mezarlığı’ adını taktıklarını açıkladı. Ekip bu tip deformasyonlara Sarmatlarda sıklıkla rastlandığını belirtti.
Kemikleşmemiş kıkırdak dokusundan dolayı özellikle çocukların kafatasında yapay değişiklikler yapılması, antik toplumlarda sıklıkla uygulanan bir pratik olarak karşımıza çıkıyor. Uzun kafatasının, Kırım’ın eski sakinleri olan antik Sarmat toplumunda toplumsal statü anlamına geldiği sanılıyor. Ancak bu iskeletlerin insanlar ve dünya dışı varlıkların birleşmesinden doğan çocuklara ait olduğuna dair iddialar da var.
Sputnik TR