Evrenin gizemlerini ve bilinmezlerini keşfetmek için dünyanın en zeki insanları ile çalışmalarını sürdüren NASA, büyük bir zorlukla karşı karşıya geldi.
Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, 2016 yılının Kasım ayında keşfettikleri ve dünyanın yakınından geçecek cismin ne olduğunu henüz tanımlayamadı. Karakteristik olarak benzersiz özelliklere sahip olan cismin göktaşı mı kuyruklu yıldız mı olduğu henüz bilinemezken, çeşitli uzmanlar bu gök cisminin tahmin edilenden çok daha farklı bir cisim olacağını iddia ediyor.
Yeni fenomen olan cismin dünyamızın 51 milyon kilometre uzağından geçeceği ifade edilirken, cismin tanımlanamamasına neden olarak ise karanlık ve yansıma yapmayan yüzeyi ile kuyruklu yıldızlara ait gaz ve toz yapılarının bulundurulmaması gösteriliyor.
NASA yetkileri fenomen cisim için “Bu nesne, asteroitlerle kuyruklu yıldızlar arasındaki sınırın bulanık olduğunu ispatladı. Tahminimiz, binlerce veya belki milyonlarca yıl boyunca yapısının bozulduğu ve toz ve gaz kitlelerin kaybolduğu yönünde. Yine de gelecekteki araştırmalarımız için kaydadeğer bir odak noktası olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.
İnsanoğlunun evrenin bilinmezlikleri ile verdiği savaş bize daha neler gösterecek, hep birlikte göreceğiz.