Eminim bir çoğumuz şişeleri açtırdığımız, sek sek içkilerimizi fondiplediğimiz, “en güzel günüm gecem” diye şarkılar mırıldanıp dünyalığımızı yaptığımız o havalı gecelerin sabahlarında “Bir daha ağzıma içki sürmem” diye tutamayacağımız sözler vermiş ya da “O son kadehi içmeyecektim” gibi pişmanlıklar yaşamışızdır. Anne şefkatine muhtaç, derbeder ve bitmiş halde uyandığımız bu bağ ağrılı, miğde bulantılı, kerbeladaymışızcasına susadığımız sabahlarda yaşadığımız “Akşamdan kalma” kafasını en aza indirgememizi sağlayacak, bizi rahatlatmaya yarayacak bir kaç önerim var. Umarım işinizi görür 🙂
Bu akşamdan kalmaların en baş sebebi vücudumuzun susuz kalmasıdır. Alkol, karaciğerlerimiz tarafından suya dönüştürüldükten sonra ter, nefes ve idrar yoluyla vücudumuzdan atılırken beraberinde vücudumuzun ihtiyacı olan saf sularımızı da alır ve gider. Buna çözüm olarak içmeden önce, hatta içerken ve içtikten sonra bol bol su için. Uyumadan önce de başucunuza 1.5 litre kadar su koyun. Gece susuzluktan onlarca kez uyanacaksınız zaten.
Eve geldiğinizde ölmek üzere değilseniz uykuya geçmeden önce ılık bir duş alın. Duş vücudunuzu ve kaslarınızı rahatlatıp, ağrılarınızı azaltacaktır. Hem üzerinizdeki alkol ve sigara karışımı kötü kokuyu da uyandığınızda çekmek zorunda kalmazsınız.
Baş ağrınız bir türlü geçmiyor ise ağrı kesicinizi soda ile beraber içebilirsiniz. Soda enerjik olmanıza yardımcı olacak.
Miğde bulantısı uyumanıza ve rutinlerinizi sürdürmenize engel olacak kadar şiddetliyse alka seltzer gibi hayat kurtarıcı ilaçlara başvurabilirsiniz.
Oram buram ağrıyor, iştahım yok diyip beslenmenizi aksatmayın. Enerjinizi düşürmemek için hafifte olsa muhakkak bir şeyler yemelisiniz. Alkolden sonra içilen bir kase çorba hem keyifli hem de rahatlatıcı olabilir. Sabah öğününüzde meyve ve sebze ağırlıklı yemekler yiyebilir ya da toksinlerinizi temizleyip “akşamdan kalma” bünyenizi güçlendirecek olan yumurtaya başvurabilirsiniz. Benim önerim kesinlikle menemen.