Connect with us

KOMİK

Vajinaya Halk Arasında Verilen Çok Ama Çok İlginç İsimler 

Her organın bir ismi var ama konu vajina olunca çoğumuz onu kullanmak yerine farklı sözcükler tercih ediyoruz. Bal kutusu, şeftali, pıttık gibi çok sayıda yerli sözcüğümüz de var. Bunların her biri halk arasında vajina yerine kullanılıyor. Kim derdi ki bu kadar yaratıcıyız?

Cinsellik hala pek çok toplumda tabu. Hele hele konu kadın vücuduysa, işler daha da karmaşık hale geliyor. “Vajina” kelimesi bile çoğu zaman utangaç fısıltılarla dile getiriliyor. Hal böyle olunca, insanlar yıllar içinde vajinaya başka isimler vermeye başlamış. Kimi şirinlikten, kimi utangaçlıktan, kimi de sırf güldürmek için…

Bu yazıda, halk arasında vajinaya verilen en ilginç, en yaratıcı ve bazen de “bu nasıl akla gelmiş?” dedirten isimleri derledik. Eğlenmek, gülmek ve bazen de “vay be” demek serbest!

1. Kedicik

İşte en klasiklerden biri! Sevimli, yumuşak ve merak uyandıran. “Kedicik” ismini özellikle tatlı ve şirin bir dil kullanmak isteyenler tercih ediyor. Ama kediler bu duruma ne diyor, orası meçhul…


2. Çilek Bahçesi

Evet, biraz mecaz biraz da görsellik. “Çilek bahçesi” deyimi hem tatlı bir imaj veriyor hem de işin içinde biraz da gizem var. Ne kadar yaratıcıyız ama!


3. Altın Maden

Bazıları için kelimenin tam anlamıyla değerli bir yer. “Altın maden” ismini kullananların sayısı az değil. Hatta “hazine sandığı” diyenler bile var. Neresinden baksan epik.

Advertisement

4. Kapalı Çarşı

İşte bu çok Türk işi! Hem örtülü, hem gizemli, hem de içinde neler olduğunu sadece bilen bilir. Kimileri için bu deyim, farklı kültürlerin bir araya geldiği karmaşık ama büyüleyici bir yapı.


5. Kutsal Kâse

Indiana Jones etkisi mi bilemeyiz ama “kutsal kâse” diyenlerin amacı belli: Saygı, hayranlık ve biraz da espri. Ne diyelim, kutsaldır!


6. Ormanlık Alan

Bu isim biraz da doğal yollarla ilerleyenler için. Hem hafif gizemli hem de doğaya dönüş temalı. Özellikle doğayla iç içe olanların tercih ettiği bir benzetme.


7. Tavşan Deliği

Alice Harikalar Diyarına mı açılıyor, orası ayrı mesele ama “tavşan deliği” benzetmesi hem tatlı hem de hafif erotik çağrışımlara sahip.


8. Namus Tapınağı

Biraz ağır bir isim ama bazı kültürel çevrelerde gerçekten bu şekilde anılıyor. Kutsallıkla karışık bir sahiplenme hali mevcut.

Advertisement

9. Lale Bahçesi

Türk kültüründe “lale” sembolik olarak zaten zarifliği ve feminenliği temsil eder. Bu yüzden “lale bahçesi” denmesi hiç de şaşırtıcı değil. Hem romantik hem estetik.


10. Küçük Hanım

Bu isim biraz daha Osmanlı esintili, biraz da hanımefendilik katıyor işe. Özellikle yaşlıların ya da “terbiyeli konuşalım” diyenlerin favorisi.


11. Alt Taraf

Ne olduğu belli ama yine de tam söylenmemiş. İşte halk arasında sık kullanılan “alt taraf” ifadesi de işin içinden sıyrılma yöntemi aslında. Ne üst, ne alt… Ama işaret belli.


12. Kuru Kuru Konuşmayan Yer

Bu deyimi ilk duyduğunuzda “Ne?” diye bir duraksıyorsunuz ama sonra gülmeden duramıyorsunuz. Halk mizahı bu işte!


13. Gizli Bahçe

Gizemi bol, hayal gücüne yer bırakan bir isim. “Gizli bahçe” özellikle edebi konuşmaların ve aşk mektuplarının gözdesi.

Advertisement

14. Aşağı Mahalle

Bazı mizahçılar açıkça bunu kullanıyor: “Yukarı mahalle konuşur, aşağı mahalle karar verir!” şeklindeki söylemlerden türemiş olabilir.


15. Tatlı Kutucuk

Tatlı mı tatlı, kutu gibi… Gerçekten de bu isim “şirinleştirme” açısından çok iddialı. Masumlaştırma mı, yoksa tam tersi mi bilemedik.


16. Çatlak Sesli Kız

Biraz muzır, biraz komik, biraz da alaycı. Özellikle samimi arkadaş muhabbetlerinde çıkan bu tabir, hem güldürüyor hem de “bunu kim uydurdu ya?” dedirtiyor.


17. Altın Kapı

Kapı metaforu çok sık kullanılıyor ama “altın kapı” başka bir seviye. Özellikle mistik göndermeler yapanlar için epey havalı bir benzetme.


18. Süt Yolu

Bu deyim daha çok çocuk doğumu ve doğurganlıkla ilgili olarak kullanılıyor. Tabii işin içinde bolca mecaz var. Duyan düşünsün artık!

Advertisement

19. Sessiz Dil

Evet, konuşmaz ama çok şey anlatır. “Sessiz dil” tanımı özellikle kadınların beden diliyle anlatmak istediklerine odaklanan bir bakış açısını yansıtıyor.


20. Çorap Altı

Bunu ilk duyduğunuzda “ne alaka?” diyebilirsiniz ama halk arasında “kibarlıkla söyleme” amacıyla böyle tuhaf benzetmeler yapılabiliyor.


Kültürel Perspektif: Neden Farklı İsimler Veriyoruz?

Bu kadar fazla isim kullanmamızın altında aslında birkaç sebep yatıyor:

  • Toplumsal tabular: Cinsel organ isimleri doğrudan söylenemediği için insanlar yaratıcı yollar buluyor.
  • Gizemi koruma ihtiyacı: Özellikle kadın vücuduna dair gizemli ve kutsal bir yaklaşım yaygın.
  • Şirinleştirme eğilimi: Cinselliği masum göstermek isteyenler, yumuşatıcı ve komik tabirler kullanıyor.
  • Mizah: Türk insanı, en ciddi meselelerde bile mizah yapmayı başarıyor.

The Geyik sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trending