Vücudunuzu İyileştirmek İçin Kullanabileceğiniz 5 Farklı Şaman Bitkisi

Antik çağlardan bu yana, otlar ve şifalı bitkiler, toprak kaynaklarımızda iskan etmiş yerli halklar tarafından kutsal kabul ediliyordu. Doğal özellikleri ile, çevreye ve doğaya saygı göstererek vücudun ve zihnin uyumunu iyileştirmede ve yenilemede yardımcı oluyorlar.

Çok daha sonra, ilaç endüstrisi, doğasından daha az sağlıklı olan bir iş yaratmak için ataların bilgisini rayından çıkartarak bitkilerin etkilerini ve doğal özelliklerini sentetik olarak taklit etmeye başladılar.

Ama zihinlerden sürgün edilerek uzaklaştırılan bu tarihi bilgiler ile yeniden bağlantı kurabiliriz. Vücudu iyileştirmek ve manevi düzlem ile aynı anda bağlantı kurmak için bitkiler ve otlar, yanlarından geçerken fark etmesek de gözümüzün önünde büyümeye devam ediyorlar.

5773f47c0f8d3_crop

Onları ayırt etmek amacıyla, Jorge Fernandez Chiti tarafından yazılan, Otlar ve Şifalı Bitkiler, Şamanik kitabı, Cordoba ve Santiago del Estero dağlarında yapılan yirmi yıllık bir çalışmayı bir araya getiriyor. Kitapta, özellikleri ve kullanım yöntemleri ile Latin Amerikanın Şamanik Bitkilerinin de  bulunduğu 300 tıbbi bitki bulunmakta. Aynı zamanda her bitkinin tanınması amacı ile, güncel bilgileri, isimlerin ibreleri, tıbbi terimleri ve çizimlerini içermekte bu kitap.

5773f47cb9d91_crop
Beşinci baskısında olan bu kitap, tanınmış bir profesör ve Arjantin tarihi araştırmacısı aynı zamanda da Ceramology ve Condorhuasi Müzesi Enstitüsü kurucusu olan yazarın deneyimlerinin derlemesidir. (Arjantin) Cordoba dağlarında bir ev satın aldığında, Fernandez Chiti otların ve bitkilerin gizli dünyasını biliyordu. Orada, bilgisini Otlar ve Şifalı Bitkiler kitabına dönüştürdü ve sonrasında Yungas şamanları, dağlar ve Güney Amerikanın ormanları ile olan sıkı iletişimi ona üstünden atamayacağı bir vizyon ve ilham verdi.

5773f47cd6437_crop

Bu yazıda, kitapta bahsedilen 5 şamanik bitkileri ve onların özelliklerini öğreneceksiniz. Kitap da ise bu bitkilerden tam olarak 300 adet bulunmakta. Bildiğiniz ve bilmediğiniz…

1. Yaban Mersini

5773f47d0a96d_crop

Ayrıca “dağ üzümü” olarak bilinen yaban mersini, mavimsi siyah yuvarlak yenilebilir bir meyve üretmektedir. Bu bitki C vitamini ve tedavi özelliği açısından çok zengin olup, özellikle şiddetli antidiyareik ve bağırsaklar üzerinde antiseptik gücü ile tedavi için en iyi bitkilerden biri olarak kullanılmakta.

Buna ek olarak, bu, bir antioksidan ve sindirim için anti-kanser özelliğine sahip, kolestrolü düşürür ve basıncı sabitler. Yaprakları (örneğin, hemoroidi gidermek için) harici olarak kullanılabilir; örneğin idrar yolu enfeksiyonları ile mücadele etmede meyve suyu yapılabilir.

2. Sarı kantaron veya binbirdelikotu

5773f59eacecf_crop

Bu bitki yirmi yüzyıldır birçok hastalığı tedavi etmek için kullanılmakta. Örneğin ortaçağ boyunca, kötü enerjiyi def etmek için San Juan gecesi yaprakları yakılırdı.

Diğer taraftan, yanıkları, yaraları, ve her tür deri hastalığını tedavi etmek için kullanılıyor. Bunun dışında, sahip olduğu yüksek derecede flavonoid sayesinde bağışıklık sistemini arttırıyor.

Ayrıca, bakteri ve mantar öldürücü eyleme sahiptir; karaciğer tıkanıklığını açar; mide yanmasını yatıştırır; ve astım, bronşit, soğuk algınlığı, depresyon, baş ağrısı, siyatik, idrar tutamama, adet dönemine teşvik ve yatıştırıcı olarak kullanılması tavsiye edilmektedir.
Çiçekleri ve yaprakları kullanılabilir ve sıvı olarak alınabilir.

3. Sinir Otu

5773f59f5e3f8_crop

Sinir otu, küçük beyaz çiçekleri ile ekilmemiş arazilerde ayırt edici özellikte olan yaygın bir bitkidir ve vücudu dengelemek ve sağlığı düzeltmek için en etkili bitkilerden biridir.

Kolestrolü düşürmek, kulak ağrısını gidermek, ishali tedavi etmek ve bağırsak veya kabız etkilerini azaltmak için kullanılır. Aynı zamanda etkili bir balgam söktürücüdür ve solunumu düzeltmede yardımcıdır bu nedenle soğuk algınlığı ve grip için tavsiye edilir.

Tohumları, yüksek oranda bağırsak jeli ve yumuşatıcı olarak rol oynayan müsilaj içermektedir. Yenilebilir veya tohumun suyu çıkartılarak içilebilir.

4. Yarpuz

5773f59fba0a9_crop

Bu bitki çok eskiden beridir tıbbi olarak kullanılmakta. Gastrointestinaller sindirim problemleri ve bozuklukları ile mücadele etmektedir. Aynı zamanda çarpıntı ve sinirlilik hallerinde de kullanılır. Soğuk algınlığı ve grip ile mücadele eder, vertigo hastalığına ve baş dönmesine iyi gelir ve hatta böcek kovucu olarak da kullanılabilir.

Not: Hamile kadınlar için tavsiye edilmez.

5. Kedi Otu

5773f67f9c3c9_crop

Kedi otu, hoş kokusu ile sinir sistemi için doğal bir yatışrıcıdır. Otonom sinir sistemini düzenler, anksiyeti, acı ve kolik bağırsak için rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir, ve tansiyonu düşürür.